UK Markets open in 2 hrs 7 mins

Nimitys Yleiselektroniikka-konsernin johtoryhmässä

Yleiselektroniikka Oyj
·1-min read

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 5.1.2021 klo 12:15

Yleiselektroniikka-konserni tiedotti aiemmin tänään saaneensa päätökseen 17.12.2020 julkistetun PM Nordic AB:n ja Sany Nordic AB:n (”Yhtiöt”) yritysoston. Yrityskaupassa myyjänä toimi Yhtiöiden toimitusjohtaja ja omistaja Richard Karlsson. Julkistuksen yhteydessä tiedotettiin, että kaupan toteutuessa Richard Karlsson nimitetään yrityskaupan myötä syntyvän uuden liiketoimintayksikön johtajaksi ja Yleiselektroniikka-konsernin johtoryhmän jäseneksi 5.1.2021 alkaen.

Kaupan toteutuksen seurauksena, Yleiselektroniikka-konsernin johtoryhmä koostuu 5.1.2021 alkaen seuraavista henkilöistä:

  • Kari Nerg, toimitusjohtaja ja Yleiselektroniikka-liiketoimintayksikön liiketoimintajohtaja (Chief Executive Officer)

  • Aku Rumpunen, talous- ja rahoitusjohtaja (Chief Financial Officer)

  • Mari Katara, henkilöstöjohtaja (Senior Vice President, Group HR)

  • Janne Silvennoinen, Machinery- liiketoimintayksikön liiketoimintajohtaja (Senior Vice President, Head of Machinery Business Area)

  • Richard Karlsson, uuden liiketoimintayksikön liiketoimintajohtaja (Senior Vice President, Head of the new Business Area)

Espoossa, 5. päivänä tammikuuta 2021

Yleiselektroniikka Oyj

Kari Nerg
Toimitusjohtaja

Jakelu:
Helsingin pörssi
keskeiset tiedotusvälineet,
www.yeint.fi

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Nerg
+358 44 341 8514

Yleiselektroniikka-konserni lyhyesti:

Yleiselektroniikka-konserni on Helsingin pörsissä listattu yhtiö, joka muodostuu kahdesta liiketoimintayksiköstä; elektroniikkateollisuuden alalla toimivasta Yleiselektroniikasta ja teollisuuden ja rakentamisen alalla toimivasta Machinerystä. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2019 oli 111,8 milj.€ ja se työllistää noin 330 henkilöä – Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Vuonna 1969 perustettu Yleiselektroniikka on Pohjois-Euroopan vanhimpia ammattielektroniikan myynti- ja jakeluyrityksiä. Päätuotteita ovat elektroniikan komponentit sekä mittaus- ja testauslaitteet ja asiakkaita elektroniikan valmistajat, huollot sekä tutkimus & tuotekehitys. Suomen ulkopuolella Yleiselektroniikka tunnetaan YE International nimellä.

Machinery on vuonna 1911 perustettu suomalainen tekninen tukkukauppa, joka tarjoaa markkinan johtavien päämiesten työkaluja ja -koneita, sekä ratkaisuja teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin. Lisäksi Machinery tarjoaa sopimuskumppaneidensa tuotteiden kunnossapitoa ja huoltoa sekä asennettuja ratkaisuja.